Phone

+4 0721 333 055

Email

contact@medicortodont.com

Orar

Luni - Vineri: 10:00 - 19:00

Acesta se prezinta sub forma unui dispozitiv fix sau detasabil folosit in tratamentul ortodontic. Aparatele dentare conventionale au evoluat semnificativ in ultimii ani, devenind mai mici, mai usoare si mai putin vizibile.

Aparatul dentar fix metalic este dispozitivul clasic folosit in ortodontie pentru corectarea malocluziilor si alinierea dintilor strambi. Desi sunt disponibile diferite tratamente si tehnologii ortodontice, aparatul dentar metalic clasic ramane cel mai eficient pentru rezolvarea diferitelor tipuri de anomalii ale alinierii dintilor.

Caracteristicile aparatului dentar metalic fix

Aparatele dentare metalice sunt compuse din mici blocuri metalice pozitionate pe fiecare dinte din partea din fata si din lateral a arcadei, in timp ce in zona posterioara exista tuburi sau inele. Acestea sunt mai voluminoase si mai solide, fiind folosite in aceste zone deoarece dintii sunt supusi unor forte mai mari.

Aparatele metalice traditionale sunt fabricate din otel inoxidabil.

Montarea aparatului implica lipirea braketilor metalici pe suprafata externa a dintilor. In functie de reglarea facuta de ortodont, acesti braketi, legati intre ei printr-un fir metalic flexibil, exercita o presiune usoara si constanta pe dinti pentru a-i indrepta.

In aparatele fixe traditionale, firul este tinut in interiorul braketior prin intermediul unor ligaturi. Ligaturile pot fi metalice sau elastice, transparente sau de diferite culori.

Exista si anumite accesorii ortodontice care pot fi detasabile, cum ar fi elasticele speciale (catene), sau fixe – dispozitive asezate pe cerul gurii sau pe dintii celor doua arcade. Alegerea acestora se face pe baza complexitatii cazului clinic si a nevoilor pacientului.

Avantajele aparatului dentar

Aparatul dentar metalic are anumite avantaje in comparatie cu alte aparate sau tehnici, de exemplu aparatul invizibil Invisalign detasabil. Aparatul metalic fix este preferat pentru rapiditatea si eficacitatea tratamentului.

Eficienta. Aparatul dentar fix metalic se numara printre primele dispozitive utilizate in ortodontie, experienta in plasarea braketilor metalici fiind cu atat mai eficienta.

Precizie. Majoritatea aparatelor moderne sunt realizate din otel, ceea ce le face foarte precise. Aceasta caracteristica este deosebit de importanta pentru pozitia ideala pe care ar trebui sa o aiba fiecare dinte.

Rezistenta. Fabricate in intregime din otel sau titan, aparatele dentare metalice sunt foarte puternice si rezistente la mestecat sau fortele generate in timpul tratamentului ortodontic.

Confort. Aparatele dentare metalice pot avea un profil si dimensiuni reduse pentru a imbunatati estetica si confortul pacientului, fara a compromite eficacitatea.

Pret. Aparatul dentar metalic reprezinta un tratament ortodontic mai economic permitand tratarea cazurilor complicate. Pentru a obtine un rezultat bun in realinierea dintilor, cea mai buna solutie este acest tip de aparat dentar.

Dezavantajele aparatului dentar fix metalic

Cea mai importanta limitare este data de impactul estetic asupra zambetului. Desi dimensiunea lor a fost redusa considerabil, aparatele dentare fixe din metal sunt mai vizibile decat alte aparate dentare.

Recomandari

PAGE TOP